Hvad er merinould?

oprettet d.

Hvad er merinould?

Hvad er merinould?

Står dit første outdoor eventyr lige for døren? Så kan du med fordel anskaffe dig nogle merinould strømper og en merinould sweater. Merinould er nemlig, som navnet også antyder, en type af uld. Det, der adskiller merinould fra almindeligt uld, er blødheden og tykkelsen. Den gennemsnitlige fibertykkelse for merinould ligger nemlig på 0,02 cm, og det gør denne type af uld både blødere og tyndere end almindeligt uld. Ulden kommer fra merinouldfåret, og det har utroligt mange fordele – og dem kan du blive meget klogere på lige her i indlægget.

Derfor elsker vi merinould

Ja, merinould har utroligt mange fantastiske egenskaber, der gør, at mange foretrækker denne type af uld. Fx er merinould temperaturregulerende, det varmer dig op i våd tilstand og det optager ikke lugten fra sved. Det betyder, at produkter i denne type uld især er velegnet som undertøj og til brug ved fysisk aktivitet. Mange outdoor entusiaster vælger fx merinould sokker, fordi de bliver holdt dejligt varme samtidig med, at deres fødder ikke kommer til at lugte.

Generelt stiger populariteten omkring merinould, og det er altså ikke kun outdoor entusiaster, der elsker den bløde uld. I dag laves mange forskellige typer af produkter i denne type uld. Find blandt andet både undertrøjer, lange underbukser, sweatre og sokker i materialet.

Produkter i merinould egner sig ikke kun til vinterhalvåret

Noget af det, som folk især elsker merinould for, er dets egenskab til at absorbere fugten fra kroppen. Og det er altså noget den gør uanset, om det er varmt eller koldt. Bærer du således sokker i merinould om vinteren, vil materialet absorbere fugten fra din krop og sørge for, at du bliver holdt varm.

Modsat vil materialet om sommeren absorbere sveden fra din krop og herefter sørge for at køle dig ned, mens fugten i ulden fordamper - Så er det rigtig godt til footies.

Ulden vil altså hele tiden samarbejde med din krop og regulere din kropstemperatur, så den passer til de omgivelser og det klima, du befinder dig i. Du kan altså rolig investere i et par strømper i merinould. Du kan bruge dem uanset, om du skal på skiferie om vinteren eller på vandretur om sommeren. Og har du først prøvet at være afsted i merinould, vil du med garanti aldrig gå tilbage til andre materialer igen.

Køb produkter i merinould hos Uldhuset.dk

Går du således og drømmer om et par strømper eller en sweater i merinould? Så tilbyder vi hos Uldhuset.dk et stort udvalg, hvor du frit kan vælge imellem flere forskellige designs alt efter, hvad der lige falder i din smag.

Vi er nemlig helt forelskede i merinould, og ønsker kun at dele ud af materialets fantastiske egenskaber. Vi håber derfor også, at du bliver mindst lige så glad for merinould, som vi er. Til vinterhalvåret tilbyder vi desuden også en række pandebånd og huer i merinould til dig, der ønsker at holde dine ører varme på selv den koldeste vinterdag!


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar