Hvad er merinould lavet af?

Oprettet d.

Hvad er merinould lavet af?

Det giver måske sig selv, at Merinould stammer fra fåret med samme navn – nemlig Merinouldfåret. Forskellen på almindelig uld og Merinould er blandt andet tykkelsen og blødheden, hvor Merinould er både tyndere og blødere end almindeligt uld. Det er altså et helt almindeligt uldprodukt, der er blot en anden type, og ulden stammer fra nogle andre får. Disse får stammer oprindeligt fra Spanien, men i dag findes de især i Australien og New Zealand.
Merinould er hurtigt ved at blive et populært valg til tøj, især undertøj. Hovedårsagen til dette er, at merinould er temperaturregulerende, hvilket betyder, at det holder dig varm, når det er koldt, og kølig, når det er varmt. Derudover absorberer merinould ikke sved, hvilket gør det meget mere behageligt at have på end andre materialer. Hvis du er på udkig efter tøj i merinould, kan du finde et bredt udvalg af varer, herunder undertrøjer, lange underbukser, trøjer og strømpebukser. Med så mange valgmuligheder er der helt sikkert noget, der passer til dine behov. Og er det noget, du er interesseret i? Så kan du lige her læse meget mere om Merinould, så du kan blive klogere på det fantastiske materiale.

Hvilke fordele er der ved at vælge Merinould?

Der findes mange gode materialer til udendørstøj og tøj til aktive mennesker, men Merinould er helt klart et af de bedste. Ikke alene er det varmt, men det har også mange andre egenskaber, som kan være virkelig gavnlige for især vandrere og campister. Merinould kan f.eks. bæres i lange perioder uden at begynde at lugte dårligt af sved. Derudover vil det stadig holde dig varm, selv når det er vådt. Det betyder, at du kan have mindre tøj med på din tur, og du behøver ikke at bekymre dig om at lugte ubehageligt sidst på dagen (eller ugen).
Merinould er især kendt og elsket for sin evne til at absorbere vand. Merinouldens absorberingsevne betyder, at den kan optage op til 35 % af sin egen vægt uden at føles våd. Det gør uldtøjet af Merinould ideelt til aktiv brug, da sveden ikke køler dig ned, som syntetiske fibre eller bomuld ville gøre. Selv når uld er vådt, kan det generere varme, hvilket gør det til et perfekt valg til pauser efter aktiv brug. Som følge heraf holder uldtøj dig varm og tør uanset forholdene.

Merinould er perfekt til både sommer og vinter

Merinould er et alsidigt materiale, der kan bruges i mange forskellige omgivelser og klimaer. Dets evne til at absorbere fugt og regulere temperaturen gør det til et ideelt valg til både varmt og koldt vejr. Uanset om du er på udkig efter et nyt sæt undertøj til vinterski eller sommervandring, er merinould et godt valg. Dens alsidighed og komfort gør den til en god investering i enhver garderobe. Alt efter hvilket vejr, du befinder dig i, vil Merinoulden altså enten køle dig ned eller varme dig op, og derfor kan du med tøj i dette materiale også altid være sikker på at have en dejlig temperatur.

Merinould og mulesing – du kan trygt handle hos Uldhuset

Noget af det, som mange snakker om i forbindelse med uld og Merinould, er, om ulden stammer fra får, der er blevet udsat for mulesing. Uldhuset bruger kun uld fra merinofår, der IKKE er blevet udsat for mulesing. Dette er en metode, hvor man skærer huden omkring fårenes bagfjerdinger over uden bedøvelse, og det betragtes af mange organisationer som dyremishandling. Vi mener, at alle dyr skal behandles med respekt og omsorg, og derfor støtter vi ikke brugen af denne metode. Vores leverandører har det på samme måde, og derfor bruger de kun uld fra får, der ikke er blevet muldyrskåret. Vi anbefaler også kun, at du vælger at købe uld fra leverandører, der følger op på sådanne forhold, så vi sammen kan gøre en forskel for dyrenes velfærd.
 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar